
Helvacızade A.Ş.'nin sahibi Kadir Büyükhelvecıgil iki oğlu ve bir torunu ile hijyenik ortamda 24 çeşit yağ üretebilen dev bir tesisi yönetiyor. Dededen-oğula-toruna yönetiminde görev alan Helvacızade A.Ş.'de 3 kuşak, Zade markasını başarıdan başarıya taşıyor.
Konya'da, Zade markalı bitkisel yağları ve rafine tesisleri ile sektörün devi olma yolunda da hızla ilerleyen Helvacızade Gıda ve İhtiyaç Maddeleri A.Ş. dünyanın en modern yağ üretim tesislerinin yönetiminde 3 kuşak görev yapıyor. Helvacızade A.Ş.'nin yönetiminde Kadir Büyükhelvacıgil (75) başkan olarak görev yaparken, oğulları Tahir Büyükhelvacıgil (50) Başkan yardımcılığı, Mevlüt Büyükhelvacıgil (47) üye olarak yer alıyor. Şirket yönetiminde Başkan Büyükhelvacıgil'in torunu Kadir Büyükhelvacıgil (26)'de bulunuyor. Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil: "Zade olarak ilk günden itibaren kaliteden hiç taviz vermeden çalıştık. Üretimimizde hep kaliteyi ve insan sağlığını gözettik. Bunun gereği olarak yatırımlarımızda son teknolojiyi kullandık. Bugün tüketiciler tarafından beğenilen ve marka olan Zade'nin, temelinde dürüstlük, çalışkanlık ve insana olan saygı yatmaktadır. Bu da başarıyı getirdi" dedi. Konya'da yaklaşık 50 yıl önce küçük bir atölyede helva yapıp, satarak geçimini sağlayan Kadir Büyükhelvacıgil, bugün Zade markasıyla günde 360 ton yemeklik sıvı yağ üretiyor. Helvacızade A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil, 1958 yılında babadan kalma küçük bir atölyede helva üretimine başladı.
Geceleri güç şartlar altında eşiyle birlikte helva yapıp gündüzleri otobüs terminalinde satan Büyükhelvacıgil, kısa süre sonra işinde çeşitliliği ve kapasiteyi artırmayı başarıp, günde yaklaşık 500 kiloluk helva ve hediyelik şeker üretimine ulaştı. Günde 60 tonluk yağ üretim kapasitesine sahip fabrikalarında o dönemde yağ sıkıntısı olması nedeniyle tam kapasite ile çalıştıklarını vurgulayan Büyükhelvacıgil, "Bize göre iyi bir dönemde fabrika açtık. Ülkede yağ yoktu. Bu nedenle kapasitemizi hiç düşürmedik. Toptan gıda işiyle uğraşmamız, birçok yerde bayiliklerimizin olması da yağ pazarında sorun yaşamamamızı sağladı. Fabrikayı kurduğumuzda Türkiye'nin kalitesi uluslararası tescilli ilk ve tek yağ tesisi olduk. İlk dönemlerde sadece ayçiçek yağı ürettik. Daha sonra mısır, zeytin, fındık, soya, kanola ve pamuk yağı üretimine geçtik. Son teknoloji kullanılarak yapılan tesislerimiz 27 farklı bitkiden yağ elde edecek teknoloji ile yapıldı. Günlük 360 ton kapasiteli tesislerimizde, bugün 65 ilde dağıtım kanalıyla iç pazara hitap ediyoruz" diye konuştu. Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesislerinde ürettikleri yağı bugün dünyanın 27 ülkesine ihraç ettiklerini de ifade eden Büyükhelvacıgil, "Konya'ya alanında öncü ve örnek olan bir fabrika kazandırdığımız için mutluyuz."şeklinde konuştu. Zade tesislerinde, ileri teknoloji ve tam otomasyon sayesinde insana bağlı hatanın olmadığını ifade eden Büyükhelvacıgil, "Yüksek teknolojiyi kullanarak, yüksek verime ulaşıyoruz. Bu yönümüzle de Konya ve Türkiye'ye örnek olduğumuzu düşünüyoruz."dedi.