Danimarka mülteci almayacak

Yeni Şafak
16:4414/09/2016, Çarşamba
G: 14/09/2016, Çarşamba
DHA
Yeni Şafak

BM kotasından her yıl belirlenen sayıda mülteciyi ülkelerine alan Avrupa ülkelerinden Danimarka, sığınmacıları artık almayacağını duyurdu. Danimarka'nın ırkçı tavrı tepkilere yol açtı.

Danimarka Hükümeti Birleşmiş Milletler kotasından her yıl kabul ettiği yaklaşık 500 kişilik sığınmacı alımını süresiz olarak durdurdu.



Danimarka Entegrasyon Bakanı Inger Støjberg Politiken gazetesine yaptığı açıklamada Danimarkanın tamamen sığınmacılarla dolu olduğunu belirterek Danimarkaya aşırı sayıda sığınmacı başvurusu oldu. Şu anda tamamen doluyuz. Bu nedenle böylesi kökten bir kararı almak zorunda kaldık diye konuştu.



Alınan kararla birlikte Danimarkanın bu yıl alması gereken BM kotalı 491 sığınmacının alımının da erteleneceği açıklandı.



  • Dünya en büyük mülteci krizlerinden birine şahitlik ederken, batı ülkeleri, mültecilere karşı tutumuyla insanlık sınavından geçiyor.
  • Bu süreçte mültecileri ülkelerine almamak uğruna Avrupa ülkelerinin büründükleri çirkin tavırlara her gün bir yenisi ekleniyor. Sınırına çifte tel çeken ülkeler, "Mültecileri suda boğalım" diyenler, "Mültecilere yemek vermeyelim" şeklinde skandal ifadeler kullananlar ve daha birçoğuna şahit olduk.



Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünyada mülteci çocuklarla ilgili bir rapor yayımlamış ve mültecilerin büyük bölümünü çocukların oluşturduğunun altını çizmişti.



Rapora göre, dünya üzerinde 50 milyon çocuk, savaş, açlık ve çeşitli gerekçelerle kendi evinde yaşamak yerine sığınmacı olarak hayatını sürdürüyor.






#Danimarka
#Mülteci

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.