EDISYON:

Ekimde ihracat rekor geliyor

Ali Kürşat Büyükada
04:0026/10/2023, الخميس
G: 25/10/2023, الأربعاء
Yeni Şafak
Ömer Bolat.
Ömer Bolat.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da sanayicilerin isteklerini dinledi. Üreticilerin ve ihracatçıların en doğru pazarlara ulaşması ve ticareti geliştirmek için göreve geldiği günden bu yana 52 ülkenin bakanları ile görüştüğünü belirten Bolat; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında olduğu gibi Ekim ayında da geçen yılları geçen bir ihracat başarı yakalanacağını vurguladı.

Ankara Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısı dün yapıldı. Toplantıya katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sanayicilerin isteklerini dinledi. Bolat, üreticilerin ve ihracatçıların en doğru pazarlara ulaşması ve onların ticaretlerini geliştirmek için göreve geldiği günden bu yana 52 ülkenin bakanları ile görüştüklerini paylaştı. Bolat, “Doğu batı kuzey güney her yerle görüşüyoruz ve görüşme taleplerinin çoğu onlardan geliyor. Türkiye’ye inananlar güçlenen büyüyen ekonomimizden pay almak isteyenler kazanacak ve Türkiye’ye kazandıracaklardır” dedi.

İHRACATÇININ SORUNLARI İLE İLGİLENİYORUZ

Bakan Bolat, Türkiye’nin Temmuz Ağustos ve Eylül ayında olduğu gibi Ekim ayında da geçen yılları geçen bir başarı yakalanacağına vurgu yaptı. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç’ın da bahsettiği vize sorunu ve gümrük birliği sorunu ile ilgilendiklerini söyleyen Bolat, “sizlerin dış pazarlarda işini kolaylaştırmak, yeni pazarlara açılmanızı sağlamak ve yurtdışında karşılaştığınız sorunları çözmek için yoğun ticari diplomasi faaliyetleri sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizden beri 4,5 aylık süre içerisinde 52 farklı ülkeden ihracatçının yaşadığı sorunlar için bakanlar ile görüştük” dedi. Bakan Bolat, “14-28 Mayıs seçimlerinden sonra 5 yıllık istikrar dönemine sahip olması ve büyümesi gelişmesi potansiyeli ve stratejik önemi sayesinde heyetler ardı ardına geliyor gidiyor” şeklinde konuştu.

HİZMET İHRACATINDA HEDEF 200 MİLYAR $

Türkiye’nin 2028 hedeflerini Ankaralı sanayicilerle paylaşan Bolat, “Hizmet ihracatında 2028 hedefi 200 milyar dolar olarak belirlendi. İhracat destekleri anlamında 2022’de 222 milyon TL bu yıl ilk 10 ayda 381 milyon liraya yükseldi. Hizmet ihracatı Ankara’da 2013-2023 bilişim eğitim gibi sektörler başta olmak üzere 635 milyon lira destek sağladık. Hizmetler sektöründe Ankara geride kalmıyor ve bu hedefimize giden yolda bize yardımcı olacak’ ifadelerini kullandı.




#İhracat
#Ömer Bolat
#Ekonomi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.