EDISYON:

Türkiye'ye doğalgaz müjdesi

Yeni Şafak
20:4110/10/2016, Pazartesi
G: 10/10/2016, Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye verilen doğalgazda fiyat indirimi yapılmasına ilişkin Türkiye ile mutabık kaldıklarını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Enerji Bakanı Novak, anlaşma sağlandığında indirim oranının açıklanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mabeyn Köşkü'nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi.



Son dönemde iki ülke arasındaki olumlu mesajlar, ilişkilere de yansımaya başladı. Basın toplantısında konuşan Putin, Türkiye'ye verilen doğalgazın fiyatında indirim konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.



Erdoğan ve Putin görüşmesinde mutabakat sağlanmasının ardından Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'ye yapılacak indirim için Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde çalışma yapma talimatı verildiğini ifade etti.



Rus Enerji Bakanı'ndan "indirim" açıklaması


Türkiye'ye satılan doğalgazda fiyat indirimine yönelik gazetecilerin sorularını cevaplayan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Gazprom'a belirli rakamlar üzerinde BOTAŞ ile çalışma yapması için talimat verildi. Bu nedenle, şu anda bir rakamdan bahsedemiyorum. Anlaşma sağlandığında, indirim oranı açıklanır." dedi. Türk Akımı Projesi ile ilgili de konuşan Novak, projenin birinci kolunun denizde kalan kısmını Rus şirketin, karadan geçen kısmını ise Türk şirketinin, muhtemelen BOTAŞ'ın inşa edeceğini belirtirken, üçüncü ve dördüncü kolların inşasının konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını bildirdi.










#Türkiye
#Rusya
#Doğalgaz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.