Ezan okunduktan sonra sahur yapılır mı? Diyanet sahur vakti açıklaması

14:255/03/2024, Salı
G: 5/03/2024, Salı
Yeni Şafak
İşte diyanetin açıklaması: ​Ezan okunduktan sonra sahur yapılır mı?
İşte diyanetin açıklaması: ​Ezan okunduktan sonra sahur yapılır mı?

On bir ayın sultanı Ramazan evlerimize misafir oluyor. Müslümanların heyecanla beklediği manevi olarak huzur ayı olarak adlandırdığı Ramazan'a kısa bir vakit kala en çok merak edilen sorulardan bir tanesi ezan okunduktan sonra yemeğe devam edilir mi, sahur yapılır mı? Diyanetin açıklamasına göre hazırladığımız haberimiz sizlerle...

Ramazan ayının gelmesine günler kalınca Ramazan ayına özel yapılacak ibadetler ve bu ayın farz ibadeti olan oruç hakkında bilgiler araştırılıyor. Merak edilenlerin başında orucu bozan durumlar, bu durumların başında da imsaktan sonra su içmek hakkındaki hüküm yer alıyor. Buna göre, imsaktan sonra su içmek orucu bozar mı? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı açıklaması ile imsaktan sonra su içmek orucu bozar mı sorusunun cevabı sizlerle...

2024 Ramazan ne zaman hangi gün başlıyor?

Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

Ezan okunurken yemeğe devam edilir mi?

  • Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili vatandaşların merak ettiği sorunun yanıtını verdi. Buna göre sahurda ezan okunduğu sırada, oruca başlama saati olan imsak vakti girdiği için yenilip içilmemelidir. Bu durumda ezan okunurken su içmek orucu bozar. O gününün orucuna niyetlenmek isteyen kişi, ancak sabah ezanına kadar bir şeyler yiyip içebilir.

Unutarak yiyip içmek orucu bozar mı?

Bu arada kişi oruçluyken bu durumu unutup bir şeyler yiyip içerse orucu bozulmaz. Peygamber Efendimiz konuyla alakalı,
"Bir kimse oruçlu olduğunu unutarak yer, içerse orucunu tamamlasın, bozmasın. Çünkü onu, Allah yedirmiş, içirmiştir"
buyurmuştur (Buhari, "Savm", 26).
#Ramazan
#İftar
#Sahur
#Oruç

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.