EDISYON:

Artvin'deki Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun yakınında çatışma

Yeni Şafak
14:1225/08/2016, Thursday
G: 25/08/2016, Thursday
DHA
Çıkan çatışma saniye saniye görüntülendi.
Çıkan çatışma saniye saniye görüntülendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Artvin'e giderken Ardanuç yakınlarındaki Yanıklı mevkinde PKK'lı teröristlerin jandarmanın öncü aracına saldırısı sonucu çatışma çıktı. Saldırıda bir askerin şehit olduğu, 2 astsubayın ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaşananların ardından Kılıçdaroğlu'nu aradı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars'a geldi. Buradan karayoluyla Artvin'in Şavşat İlçesi'ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin'e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, konvoyun yakınında çatışma çıktı. Güvenlik güçleri hemen harekete geçerek karşılık verdi.



Güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.



Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'nun çatışmanın ardından güvenlik gerekçesiyle Şavşat'a geri döndüğü öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Şuanda güvenli bölgedeyiz. Kimse bizim için kaygılanmasın iyiyiz" dedi.



  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na telefon
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştü.



Efkan Ala'dan açıklama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Artvin'de yaşananlara yönelik olarak açıklamalarda bulundu.



Bakan Ala, "Kılıçdaroğlu'nun konvoyu seyir halindeyken, konvoyunu koruyan jandarma aracına PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralandı, iki astsubay da hafif yaralandı.



Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Durumu değerlendirdik. Anamuhalefet partisinin genel başkanına yönelik saldırıyı biz hepimize yapılmış sayarız."





Erdoğan'dan telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'de yaşanan çatışmaya ilişkin olarak Artvin Valisi'ni arayarak bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Başbakan Binali Yıldırım da Artvin Valisi'ni aradı.



Kılıçdaroğlu'nun danışmanı: Saldırı değil

CHP Liderinin danışmanı canlı yayına bağlanarak olayın bir saldırı olmadığını söyledi. Danışman, "Saldırı değil, konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu iyi" dedi.







Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumu iyi

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın yaptığı açıklamaya göre; "Kemal Kılıçdaroğlu konvoyun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu belirtiliyor."



  1. CHP'li Tekin Bingöl: "CHP heyetinden yaralı yok"

  1. CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "Artvin-Şavşat karayolunda güvenli bir yerdeyiz. Heyettekilerin sağlık durumu iyi"







#Kılıçdaroğlu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.