Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi''nde (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi) tünel açma makinesi ''Tırtıl'' ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazması ve iç çeperlerin oluşturulmasıyla 850 metreye ulaşıldı. Avrasya Tüneli''nin Haydarpaşa şantiyesindeki çalışmalar görüntülendi.
Avrasya Tüneli, yoğun trafiğin etkili olduğu İstanbul''da yolculuk süresini önemli ölçüde azaltarak, Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresini 15 dakikaya kadar indirmeyi amaçlıyor. Deprem ve tsunami gibi doğal afetlere karşı dayanıklı olarak inşa edilen tünel, 13,7 metre kazı çapı bulunan tünel açma makinesi ''Tırtıl'' ile İstanbul Boğazı tabanının yaklaşık 25 metre altından toprağı kazarak ve iç çeperleri oluşturarak 850 metreye ulaştı. Toplamda 14,6 kilometrelik uzunluğa sahip olacak Avrasya Tüneli Projesi, İstanbul Boğazı''nın 106,4 metre derinliğinde yer alacak. Deniz altında 3,34 kilometresi olan Avrasya Tüneli''nde kazılacak 2,5 kilometrelik mesafe kaldı. Kazlıçeşme-Göztepe hattında gerçekleştirilecek olan Avrasya Tüneli Projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak.
Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresi 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli Projesi ile hızlı ve güvenli yolculuğun rahatlığı yaşanacak. Uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapmak isteyen İstanbul''un trafik sorununun çözümüne ilişkin en önemli yatırımları arasında Avrasya Tüneli de yer alacak.
Marmaray''ın kardeşi olarak tanımlanan Avrasya Tüneli Projesi, yoğun trafiğin etkili olduğu şehir içinde yolculuk süresini önemli ölçüde azaltacak. Asya ve Avrupa yakaları arasında 100 dakikaya varan ulaşım süresi 15 dakikaya kadar inecek. Avrasya Tüneli Projesi ile hızlı ve güvenli yolculuğun rahatlığı yaşanacak.
Avrasya Tüneli için İstanbul Boğazı''nın altındaki çalışmaların yanı sıra bağlantı tünelleri, ''Tırtıl''ın Avrupa Yakası''ndaki çıkış noktası Kennedy Caddesi tarafında da hazırlıklar devam ediyor. Hem Avrupa Yakası hem de Asya Yakası tarafında mevcut yolların iyileştirilmesi ve genişletilmesi, engellilerin kullanımına da uygun alt ve üst geçit, yaya geçitleri yapılması için hazırlıklar sürüyor. Çalışmalarda yer alan dev tünel açma makinesi ''Tırtıl''da da iş güvenliğine dikkat ediliyor.