Başbakan Yıldırım: Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu

Yeni Şafak
22:5927/04/2018, Cuma
G: 27/04/2018, Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik için önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, binlerce kişinin beklediği bedelli askerliğin çıkıp çıkmamasıyla ilgili soruya 'olumlu' diye cevap verdi. Yıldırım, "Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu. Orada istismar olmamalı sadece. Bedelli toplumsal talep yavaş yavaş biz askerlikte profesyonelliğe geçtik." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ortak yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, gazetecilerin bedelli askerlik sorusunu yanıtladı.

Yıldırım "
Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli. Bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor.
Bedelli askerliğe bakış açımız olumlu. Orada istismar olmamalı sadece.Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir.
" ifadeleriyle cevap verdi.

Öğrenci affıyla ilgili Binali Yıldırım, "Öğrencilerin hakikaten af konusunu da olumlu düşünebiliriz. Bunlar teröre bulamamışsa, sadece öyle ve ya böyle ailevi nedenlerle, ilgiyi göstermemekten dolayı okuldan uzak kalmışsa bunlara bir imkan sağlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

AK Parti MKYK'da da konuşulmuştu

Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti MKYK'da yapılan görüşmelerin 24 Haziran'daki seçimlerle sınırlı kalmadığı ortaya çıkmışt. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bedelli askerlik konusundaki görüşleri de sorduğu ve bu konuda üyelere oylama yaptığı öğrenilmişti.

Savunma Bakanı da açıklama yapmıştı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de bedelli açıklaması yapmıştı.

Türkiye’nin ciddi bir mücadele içinde olduğunu aktaran Canikli, “10 yıl, 5 yıl sonrasıyla ilgili bir şey söyleyemem ama öngörülebilir bir zaman dilimi içerisinde, yani şu an itibarıyla böyle bir düşüncemiz yok” diye konuştu.

#Binali Yıldırım
#Bedelli Askerlik

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.