EDISYON:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Merkel, Yıldırım'a tebriğini bildirdi

Yeni Şafak
22:4030/12/2018, Pazar
G: 30/12/2018, Pazar
Yeni Şafak
Arşiv: TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan adayı Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel
Arşiv: TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan adayı Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı toplantısında yaptığı konuşmada "Bugün Sayın Merkel ile bir görüşmem vardı. Tabii Sayın Binali Bey'i ilan ettiğimizi o da duymuş ve 'İstanbul'a da Binali Yıldırım Bey'i aday olarak koymuşsunuz' dedi. Tebriğini bildirdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Toplantısı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un sadece ekonomisiyle, ticaretiyle, kültürüyle, sanatıyla, sporuyla değil insanıyla ve onunla mana bulan siyasetiyle de Türkiye'nin en renkli, en zengin, en kapsayıcı ve en büyük şehri olduğunu aktardı.

Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesini de anlattı. Erdoğan görüşmeye ilişkin şunları söyledi:

  • "Bu şehrin mahalli idareler yönetimine sahip olmak demek sadece sıradan bir belediye başkanlığına sahip olmak demek değildir. Hepimiz de biliyoruz ki İstanbul bunun çok ötesinde bir anlama sahiptir. Bugün Sayın Merkel ile bir görüşmem vardı. Tabii Sayın Binali Bey'i ilan ettiğimizi o da duymuş ve 'İstanbul'a da Binali Yıldırım Bey'i aday olarak koymuşsunuz' dedi. Tebriğini bildirdi. Evet, yani olay, burası İstanbul. İstanbul'a seçilecek olan ismin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için bunu ifade ediyorum. İstanbul, sıradan bir şehir değil. Şimdi inşallah biz bu seçimde 39 ilçemizde gümbür gümbür gelmemiz lazım."

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#İstanbul
#Almanya
#Angela Merkel
#Binali Yıldırım

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.