EDISYON:

HDP'nin skandal seçim bildirgesini okuyan Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın kirli sicili ortaya çıktı

12:406/04/2023, Perşembe
G: 6/04/2023, Perşembe
Diğer
Çiğdem Kılıçgün Uçar
Çiğdem Kılıçgün Uçar

Altılı Masa'ya 7. üye olarak oturan HDP, terör operasyonlarının duracağını, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyinden çekileceğini, din dersinin kaldırılacağını ve kayyum uygulamasına son verileceğini belirten skandal bir seçim bildirgesi açıklamıştı. Skandal bildiriyi kamuoyuyla paylaşan HDP Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın kirli sicili ortaya çıktı. Ayrıca eşinin erkek kardeşinin İçişleri Bakanlığı terör arananlar portalında 'Kırmızı kategoride' arandığı tespit edildi.

Yedili Koalisyon'un ortaklarından HDP'nin törenle açıkladığı seçim bildirgesinde skandal vaatler yer almıştı. Devrim şehitleri adı altında teröristler için saygı duruşunda bulunulan törenin tanıtım videosunda terör imgeleri dikkat çekmiş, sunucu, "Kürdistani ittifakın tüm bileşenleri buradalar" şeklinde skandal ifadeler kullanmıştı.HDP Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar da bildirgeyi açıklarken,
"İşgal ve savaşa dayalı dış politikaya dur demek için geliyoruz"
ifadelerini kullanmıştı.
  • HDP'nin skandal seçim bildirisinde yer alan skandal maddelerden bazıları şunlardı:
    Suriye ve Irak'a yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonlara son vereceğiz. Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan geri çekilmesini sağlayacağız.
  • Diyanet İşleri Başkanlığının yerine İnanç İşleri Başkanlığı kuracağız. Zorunlu din dersini kaldıracağız.
  • Müebbet hapis cezası verilen siyasi hükümlülerin 'koşullu salıverilmesi' önündeki tüm engelleri kaldıracağız.
  • Kayyum uygulamasına son verilecek.


HDP'li Çiğdem Uçar'ın kirli sicili

HDP'nin skandal bildirisini kamuoyuyla paylaşan HDP Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar'ın kirli sicili ortaya çıktı. Sabah'ta yer alan habere göre, 'Silahlı terör örgütü kurma yönetme veya üye olma' suçundan 3 adet, 'Genel Güvenliği kasten tehlikeye sokulması' suçundan bir adet kaydının olduğu öğrenildi.

Kayınbiraderi kırmızı kategoride aranıyor

Ayrıca eşi Davut Uçar'ın erkek kardeşi 'Hamza-Sercan-Hamzu-Amed' kod adlı Mehmet Akif Uçar'ın örgüt mensubu olduğu, İçişleri Bakanlığı terör arananlar portalında 'Kırmızı kategoride' arandığı tespit edildi.




#HDP
#Çiğdem Kılıçgün Uçar
#PKK

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.