logo
EDISYON:

İstanbul'da helikopter düştü: 7 ölü

Yeni Şafak
11:3210/03/2017, Cuma
G: 10/03/2017, Cuma
Yeni Şafak
AA
DHA
İtfaiye ekipleri, olay yerinde müdahalede bulundu.
İtfaiye ekipleri, olay yerinde müdahalede bulundu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü, kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, helikopterin TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düştüğünü açıkladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü. Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopterde 2 pilot, 4 yabancı ve bir Türk yolcu bulunuyordu. Helikopterde yönetici ve misafirlerin olduğu öğrenilirken, helikopterin kaptan pilotunun Alaaddin Nacar olduğu bildirildi.



7 kişi hayatını kaybetti


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, helikopter kazasında 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum" dedi.





Eczacıbaşı'ndan açıklama


Eczacıbaşı Holding'dan kazaya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Eczacıbaşı Havacılık AŞ'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Büyükçekmece'de düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı" denildi.





Bakanlık: Kuleye çarparak düştü


Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bugün saat 11.16'da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ' ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20'de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür" denildi.





"Yangın söndürme helikopteri değil"


Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesinden düşen helikopterin belediyeye ait bir yangın söndürme helikopteri olmadığı belirtildi.



D-100 karayolu kapatıldı


Beylikdüzü'nde düşen helikopter nedeniyle D100 karayolu trafiğe kapandı.








#İstanbul
#Helikopter
#Eczacıbaşı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.