Kaçacaksın deyip kaçtılar

Yeni Şafak
11:5415/08/2016, Pazartesi
G: 15/08/2016, Pazartesi
Gerçek Hayat
FETÖ mensupları kanun karşısında hesap vermek yerine teker teker yurtdışına kaçmaya başladı.
FETÖ mensupları kanun karşısında hesap vermek yerine teker teker yurtdışına kaçmaya başladı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken örgüt mensupları tek tek yurtdışına kaçmaya başladı. Kanun karşısında hesap vermekten korkan çete üyeleri; kaçmadıklarını, yurtdışında yaşamaya karar verdiklerini iddia etti. Gerçek Hayat yeni sayısında medya ve yargıdaki örgüt mensuplarının operasyon sonrası rotasını yazdı.

Twitter'da attıkları twitlerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Yunanistan'a kaçacak", “Burkina Faso'ya sığınacak" gibi iddialarda bulunan, “Yargılanacaksın" diyerek tehdit eden FETÖ mensupları, tek tek yurtdışına kaçıyor. TSK, yargı, medya, emniyet, eğitim ve iş dünyasını ahtapot gibi saran PDY / FETÖ mensupları yasadışı faaliyetleri ortaya çıkıp, haklarında soruşturma başlatıldığında soluğu sıklıkla anavatanları ABD'de alıyor. Almanya, İngiltere gibi ülkelere de giden “Paralel İhanet Çetesi" mensupları yurt dışı çıkışlarında genelde hava yolunu kullanıyor. Kanunun karşısında hesap vermek yerine kaçmayı seçen terör örgütü üyeleri, “Kaçmadım, yurt dışında yaşamaya karar verdim" gibi komik açıklamalar da yapmayı ihmal etmiyor.



Tarık Toros


Bugün TV eski GenelYayın Yönetmeni. İngiltere'ye kaçtı. CumhurbaşkanıErdoğan'ı idamla tehdit ettiği için hakkında soruşturma başlatılmıştı. Toros, 4 Mart 2016'da İngiltere'ye gitti. Bir radyo programına bağlanan Toros, “Kaçmadım, Türkiye'deki hayatımı sonlandırdım" dedi.



Ekrem Dumanlı


Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü. 5 Ekim 2015'te Zaman GYY görevinden istifa eden Dumanlı kayıplara karıştı. Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nden bir tekne ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na gittiği oradan da başka bir ülkeye geçtiği iddia edilen Dumanlı'nın nerede olduğu hala bilinmiyor. Hakkında PDY'nin “Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “darbeye teşebbüs etmek" ile “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçlarından yakalama ve gözaltı kararı var.







Emre Uslu


Eski Taraf gazetesi yazarı. 30 Mart 2014 seçimleri öncesi Brüksel'e kaçtığı söylenen Uslu bir süre sonra Amerika'da ortaya çıktı. Uslu “Selam Tevhid'de kumpas" davası kapsamında kırmızı bültenle aranıyor.



Muammer Akkaş


Eski savcı. 25 Aralık darbe girişiminde rol alan ve “görevi kötüye kullanma" suçundan yargılanarak 12 Eylül 2015'te hakkında yakalama kararı çıkartılan Muammer Akkaş'ın yurt dışına kaçtığı anlaşıldı.



Zekeriya Öz


Eski savcı. PDY'nin yaptığı “17-25 Aralık darbe girişimi"nin uygulayıcılarından olan Öz, 11 Ağustos 2015'te hakkında yakalama kararı çıkartılmasının hemen ardından Artvin üzerinden önce Gürcistan'a oradan da Ermenistan'a kaçtı. Almanya'dan sığınma talep etti.






Celal Kara


Eski savcı. PDY'nin yaptığı “17-25 Aralık darbe girişimi"nin uygulayıcılarından. Zekeriya Öz'le birlikte 11 Ağustos 2015'te hakkında yakalama kararı çıkartılmasının hemen ardından Artvin üzerinden önce Gürcistan'a oradan da Ermenistan'a kaçtı. Almanya'dan sığınma talep etti.



Fikret Seçen


Eski İstanbul Başsavcıvekili. 26 Kasım'da ''resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek'' ve ''görevi kötüye kullanmak'' suçlarından yurtdışına çıkış yasağı konulan Fikret Seçen, HSYK tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı 24 Kasım'da, Hollanda'nın Amsterdam şehrine kaçtığı anlaşıldı.



Akın İpek


İşadamı. “FETÖ yöneticisi olmak, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla hakkında soruşturma yürütülen Akın İpek, şirketine yapılan operasyondan iki gün önce 30 Ağustos 2015'te İngiltere'ye kaçtı.



Mustafa Yeşil


Eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı. Zina kasetleriyle ilgili ifade vermek üzere adliyeye çağırıldı, ardından FETÖ/PDY operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Yeşil, 29 Nisan 2015'te ABD'ye kaçtı.



Hakan Şükür


Eski sporcu, milletvekili. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçundan yargılanan Hakan Şükür, Kasım 2015'te ABD'ye kaçtı.







Tuncay OpçinU


FETÖ'nün medya ekibinden. Opçin 21.08.2015'de ABD'ye kaçtı.



Rızanur Meral


TUSKON Başkanı. FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasını organize eden Meral, hakkında yakalama kararı çıkartıldığı 25 Haziran 2016'da kayıplara karıştı.Kendisinden hala haber alınamıyor.



Faruk Mercan


Kanaltürk Ankara Temsilcisi. FETÖ'nün medya ekibinden. Haziran 2015 başlarında önce Almanya'ya sonra ABD'ye kaçtı.



Adem Yavuz Arslan


Bugün gazetesi Ankara temsilcisi. Zirve Yayınevi davasında savcılığa gönderilen ihbar mektubu ile ses kayıtlarını 3 ay önceden yayınladığı ortaya çıkan Adem Yavuz Arslan 6 Haziran 2014'te ABD'ye kaçtı.



Osman Hilmi Özdil (Kozanlı Ömer)


Emniyet İmamı. Deşifre olunca 5 Şubat 2014'te yurtdışına kaçtı. En son Tayland'da olduğu biliniyor.



Mustafa Özcan


Kaynak Holding Genel Müdürü. FETÖ'nün en büyük finansörlerinden. İkinci lider, fiili örgüt yöneticisi. Maliye Bakanlığı'nın holdinge yapacağı incelemeyi önceden haber alarak 20 Mart 2014'te Brüksel'e kaçtı. Şu anda Kazakistan'da.



Aydoğan Vatandaş


Fetö'nün medya yapılanmasından. Twitter'daki Fuat Avni hesabının yöneticisi. Bir süredir Amerika'da yaşayan Vatandaş en son Türkiye'ye geldiği Ağustos 2015'te operasyon yapılacağını öğrenince Singapur üzerinden Amerika'ya kaçtı.



Abdülletif Tapkan


Öğretmen. Osman Hilmi Özdil'den sonraki emniyet imamı. 11.10.2014'te yurtdışına kaçtı. En son Fransa'da görüldü.



Ahmet Kara


Esnaf. Yargı imamlarından. 8 Ağustos 2014'te ABD'ye kaçtı.



Ali Çelik


Samanyolu TV'nin Yönetim Kurulu Başkanı. Paralel Yapıya bağlı birçok şirkette etkin rol aldı. 25 Ağustos 2015'te İngiltere'ye kaçtı.



Ahmet Şahinalp


Almanya İmamı. 17 Aralık 2013'te Almanya'ya kaçtı.



Barbaros KocakurtA


Gülen'e bağlı tüm organizasyonların başındaki isim. 7 Ağustos 2014'te ABD'ye kaçtı.



Mehmet Ali Şengül


Eski Türkiye imamı. Gülen, ABD'ye gittiğinde yerine vekil olarak geçti. 28 Ağustos 2015'te Almanya'ya kaçtı.



Mehmet Hanifi Sözen


2010 KPSS sorularının çalınması soruşturmasında şüpheli. 29 Kasım 2014'te Tayland'a kaçtı.







Naci Tosun


Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı. FETÖ Tayin ve İstişare Heyeti üyesi. 6 Şubat 2014'te Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kaçtı.



Önder Aytaç


Eski polis. FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden. 17 Kasım 2014'te İngiltere'ye kaçtı. İngiltere ve Nijerya'da yaşadığı düşünülüyor.



Nadir Ürkmeztürk


Finansal Kamu Kurumlarından Sorumlu İmam. 31 Mart 2015'te çıktı. Son bilgilere göre Hong Kong'da.



Rıdvan Akovalı


GATA İmamı. 7 Ağustos 2014'te Almanya'ya gitti.



Murat Karabulut


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İmamı. 4 Şubat 2014'te yurtdışına kaçtı. Karabulut'un son olarak bulunduğu ülke Güney Afrika Cumhuriyeti.







Bekir Baz


Ege Bölgesi İmamı. 3 Eylül 2014'te ABD'ye kaçtı.



Cansun Sarıyıldız


Bursa Bölgesi İmamı. 22 Kasım 2014'te Belçika'ya kaçtı.



Sıtkı Baş


Kayseri Bölgesi İmamı. 4 Nisan 2015'te Gürcistan'a kaçtı.



Ahmet Kırmıç


İstanbul İmamı. 8 Ağustos 2015'te Sırbistan'a kaçtı.



Cemil Koca


Ankara İmamı 4 Aralık 2014'te ABD'ye kaçtı.





Erzurum Savcısı PYD'ye kaçarken yakalandı FETÖ Türkiye'yi kodlarla 9'a bölmüş






Gerçek Hayat Dergisi'nin tüm dosya yazılarını ve haberlerini takip etmek için

adresini ziyaret ediniz.





#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.