AK Parti özellikle kadınların aile ve toplum içindeki yerini iyileştiren sosyal politikalarla son 20 yılda öne çıktı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seçimlerde de en büyük destekçisi yine kadınlar. Özellikle ev hanımlarına sağlanan emeklilik, çalışan annelere sağlanan haklar, kız çocuklarının okullaşma oranındaki artış, iş kurmak isteyen kadınlara verilen destekler ve kadın şiddetinin önüne geçmek için yapılan yasal düzenlemeler bugün kadın seçmenlerin AK Parti’ye destek vermesinde en etkili çalışmaların başında geliyor.
AK Partili kadın milletvekilleri adayları bir grup kadın gazeteciyle bir araya gelerek saha tecrübelerini paylaştı ve AK Parti’nin 20 yıllık yol haritasında kadınlara yönelik yapılan çalışmaları masaya yatırdılar. AK Parti’yi kadınların inşa ettiğini söyleyen Özlem Zengin, özellikle sahada AK Partili kadınların sivil örgütler gibi çalıştığını söyledi. Halime Kökçe ise AK Parti’nin seçmen kitlesi içinde genç ve orta yaş kadınların ağırlıklı olduğunu belirterek, “En büyük destekçimiz kadınlar ve gençler” yorumunu yaptı. Adaylardan Büşra Paker ise geçtiğimiz günlerde özellikle Teknofest’e gösterilen ilgiyi hatırlatarak gençlerin AK Parti’nin teknolojik alandaki atılımlarına büyük destek verdiğini ve teknoloji alanındaki atılımlarını büyük bir dikkatle takip ettiklerini belirtti.
Özlem Zengin 1934 yılında Türk kadınının seçme seçilme hakkına kavuştuğunu ancak başörtülü kadının seçilme hakkının 2013 yılında AK Parti tarafından verildiğini bir kere daha hatırlattı ve şunları söyledi: “1935’te Meclis’in yüzde 4.1’ini kadınlar oluşturuyordu. AK Parti iktidar olduğu 2002 yılında ise bu oran yüzde 4.2 idi. Değişen bir şey yoktu. Ancak AK Parti açısından bu oran yüzde 17.4’e çıktı ve ivme olarak da artmaya devam ediyor. Bugün Meclis’te 53 kadın milletvekili adayımız var bugün de AK Parti olarak seçime 487 erkek arkadaşımız 113 de kadın arkadaşımızla beraber seçime girdik. Dört ilde ilk sırada kadın arkadaşlarımız var.”
Kadın gazetecilerin sorularını cevaplayan kadın adaylar özellikle sahalarda kadın seçmenin beklentilerinin çocuklarının eğitimi ve sosyal güvenlik hakları alanında iyileştirmeler olduğunun altını çizdiler. Kadın adaylar, özellikle okullarda başörtüsü serbestliğinin sağlanmasından sonra kız çocuklarının okullaşma oranında sayıların arttığına vurgu yaptılar ve ulaştıkları genç kızların en büyük hayallerinin okumak ve bir meslek sahibi olmak olduğunu bu konuda AK Parti’den destek beklediklerini söylediler.
Milletvekili adayı Seda Gören Bölük bugünlerde hem seçim heyecanını yaşıyor hem de annelik heyecanını. 11 yıllık evli olan Seda Gören Bölük ve eşi koruyucu aile olmak için başvurmuştu ve geçtiğimiz hafta altı aylık oğluna kavuştu. Çiçeği burnunda anne Bölük 14 Mayıs günü hem ilk Anneler Günü’nü kutlayacak hem de seçim heyecanını yaşayacak.
* AK Parti Aile Mahkemeleri’ni kurdu. Aile içi problemlerin evli hakimler tarafından ihtisas mahkemelerinde görülmesini sağladı.
* Kadınların evde ürettikleri ürünlerin kazancı Gelir Vergisi’nden muaf tutuldu.
* Kadın-erkek fırsat eşitliği anlayışını yasal zemine uygun hâle getirmek ve yasalarda yer almasını sağlamak amacıyla TBMM’de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu.
* 6111 Sayılı Kanun ile kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak ev kadınlarının kendi isteği ile emekli olabilmeleri sağlandı.
* Gelir Vergisi Kanunu kapsamında evlerinde ürettikleri ürünleri internetten satan kadınlara yıllık toplam 30.000 TL’ye kadar esnaf vergi muafiyeti tanındı.
* İş hayatında ayrımcılığı önlemek amacıyla “eşit işe eşit ücret” ilkesi getirildi.
* Çalışan kadınların doğum ve süt izinleri, ihtiyaçları göz önünde bulundurularak toplam 16 hafta olarak yeniden düzenlendi.
* Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı getirildi.
* Ticaret Bakanlığı tarafından KOOP-DES kapsamında kadın kooperatiflere hibe desteği verildi.
* Mesleki Eğitim Kursları’ndan toplam 2.2 milyon kişi faydalandı. Bu kişilerin yarısından fazlası kadın.