EDISYON:

Provokatörün bahanesi: Bunalımdayım alkol almıştım

Burak Doğan
00:007/08/2021, суббота
G: 7/08/2021, суббота
Yeni Şafak
Manavgat'taki yangın bölgesinde Youtuber olduğu öğrenilen Mehmet Güzel Koyuncu’ya röportaj veren bir kadın alevlere karadan ve havadan müdahale yapıldığı esnada, “Yanıyoruz, kimse yardım etmiyor” demişti.
Manavgat'taki yangın bölgesinde Youtuber olduğu öğrenilen Mehmet Güzel Koyuncu’ya röportaj veren bir kadın alevlere karadan ve havadan müdahale yapıldığı esnada, “Yanıyoruz, kimse yardım etmiyor” demişti.

Manavgat’ta yangına müdahale edilirken halkı kışkırtmak için bir Youtuber’a “Yanıyoruz, kimse yardım etmiyor” diyen Yeliz T.’nin iftira ve tehditten soruşturma geçirdiği belirlendi. Bunalımda olduğu için alkol aldığını söyleyen Yeliz T. provokatif videoyu şöyle savundu: Kazada yanarak ölen kardeşim aklıma geldi. Sinirlenerek araçtan indim, bağırmaya başladım. Bu esnada tanımadığım biri mikrofon uzattı.

Türkiye, tüm imkanlarıyla yangınları söndürmek için savaşırken bir yandan da yalan haberler ve provokatörlerle mücadele ediyor.
‘HelpTurkey’ etiketiyle Türkiye’yi yangınla mücadele edemiyor gibi gösterip uluslararası camidan ‘acil’ başlığıyla yardım çağrısıyla başlayan kirli algı operasyonuna düzmece videolarla devam edildi.
Manavgat'taki yangın bölgesinde Youtuber olduğu öğrenilen Mehmet Güzel Koyuncu’ya röportaj veren bir kadın alevlere karadan ve havadan müdahale yapıldığı esnada, “Yanıyoruz, kimse yardım etmiyor” dedi. Ropörtajı yapan youtuber Mehmet Güzel Koyuncu’nun çevresindeki itfaiye ve helikopterleri görüntüye almaması algı operasyonunun ne denli büyük olduğunu ortaya koydu.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

  • Koyuncu, ‘Sade Vatandaş’ isimli YouTube ve Twitter hesabında
    “Gündoğmuş'ta Vatandaş Sinir Krizi Geçirdi!”
    başlığıyla paylaştığı videoda kadının sözlerine yer verdi. Kadın videoda,
    “Neden uçağınız yok? Neden bizlere yardım yok?”
    dedi. Oysa bir vatandaş tarafından röportajın gerçekleştirildiği esnada kayıt altına alınan görüntülerde, yakınlarda çok sayıda itfaiye aracı, TOMA ve yangınla mücadele ekibi görülüyor. Havadan müdahale için bölgede bulunan helikopter sesleri de duyuluyor. Videonun dolaşıma girmesinin ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada kadının 42 yaşındaki Yeliz T. olduğu tespit edildi. Yeliz T.’nin sıcak mutfak aşçısı olduğu ve iftira, hakaret, tehdit ve zehirleme suçlarından hakkında işlem yapıldığı tespit edilidi.
    Mehmet Güzel Koyuncu’ya ise kasten yaralama, hakaret, tehdit, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarından işlem yapıldığı polis ekiplerince belirlendi.
Gözaltına alınan Koyuncu adli kontrol ile serbest bırakılırken, Yeliz T. tutuklandı. Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan tutuklanan Yeliz T. emniyetteki ifadesinde,
“Yangınlardan dolayı bunalıma girerek alkol aldım. Arkadaşım Mehmet B.’yi arayarak beni gezdirmesini istedim. Trafik kazasında yanarak ölen kardeşim aklıma geldi. Sinirlenerek araçtan indim ve Cumhurbaşkanımız ve Manavgat Belediye Başkanı hakkında ‘yangını niye söndürmüyorsunuz, nerdesiniz, bizler yanıyoruz’ gibi bağırmaya başladım. Bu esnada daha önceden tanımadığım birinin elinde mikrofon birinin elinde kamera olan iki şahıs gelerek bana doğru mikrofon uzattılar”
dedi.

ALKOLÜN ETKİSİNDEYDİM

  • Yeliz T.,
    “Konuşmamın ardından spiker şahsın bana hitaben ‘ateş burnumuzun dibinde abla söylediklerinde o kadar haklısın ki, doğru söylüyorsun abla söylediklerinde çok haklısın’ dedi. Sayın Cumhurbaşkanımıza da hakaret etmek istemedim. Yangından dolayı kardeşimi 2017 yılında kaybetmiştim ve alkolün etkisi ile de böyle bir olay yaşandı. Çok pişmanım”
    diyerek ifadesini tamamladı.
#Manavgat
#Youtube
#Emniyet Müdürlüğü
#Türkiye

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.