EDISYON:

TSK'dan Cerablus'a askeri harekat

Yeni Şafak
05:2124/08/2016, Çarşamba
G: 24/08/2016, Çarşamba
AA
DHA
Reuters

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamında 70 hedef vuruldu. Askeri kaynaklar, operasyon kapsamında geçit açma faaliyetinin devam ettiğini duyurdu. Harekatın adının Fırat Kalkanı olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine yönelik başlatılan harekatla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.



Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında 04.00'te sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, 04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleriyle geçitler açıldı, 05.45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi, 06.08'de ilk hava harekatı icra edildi, ardından 06.10 ve 06.30'da hava harekatları tekrarlandı.



12 hedefin tamamı vuruldu


Topçu ve ÇNRA atışları sonucunda tespit edilen toplam 70 hedef tam isabetle vurularak imha edildi.



Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedefin tamamı vuruldu.



Harekat kapsamında geçit açma faaliyetleri de devam ediyor.



"Fırat Kalkanı"


TSK'nın Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla başlattığı operasyonun adı 'Fırat Kalkanı' olarak belirlendi.






Komutanlar harekat merkezlerinde


Operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.



Bu arada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.



Reuters: Bir grup Türk Özel Kuvveti, Suriye'ye girdi


Reuters'ın üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "Suriye'ye bir grup bordo bereli Türk askerinin de girdiği" belirtildi.







Tanklar sınırda bekliyor


Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait tankların beklediği görüldü.



Türkiye bu mesajla öğrendi


Türkiye'nin koalisyon güçleriyle yaptığı Suriye harekatını Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nden sabah saatlerinde mesaj gönderildi.







Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.



DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.



Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.







#Cerablus
#DAEŞ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.