Yavuz Yılmaz'ın hastalığı neydi

Yeni Şafak
15:2517/12/2017, Sunday
G: 17/12/2017, Sunday
Diğer
Kent Üniversitesinden Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili dikkat çeken açıklama yapmıştı.
Kent Üniversitesinden Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili dikkat çeken açıklama yapmıştı.

Yavuz Yılmaz’ın İcra Kurulu Üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi, “Son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı” açıklamasını yaptı. Peki, Temporal Lob Epilepsi nedir?

Yavuz Yılmaz’ın ani ölümünün ardından kendisinin İcra Kurulu Üyesi, annesi Berna Yılmaz’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İstanbul Kent Üniversitesinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada Yavuz Yılmaz’ın “Temporal Lob Epilepsi” hastası olduğu ve bu nedenle yaşadığı ağır strese dayanamayarak hayata veda ettiği ileri sürüldü. Üniversiteden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"İcra Kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir ’Temporal Lob Epilepsi’ hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi. Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı. Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16 Aralık 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır. Nur içinde yatsın."

Peki, Temporal Lob Epilepsi nedir? Temporal Lob Epilepsi belirtileri nelerdir? İşte Temporal Lob Epilepsi hastalığı hakkında detaylar.

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ NEDİR?

Epilepsi genellikle altta yatan nörolojik bir bozukluğun belirtisidir ve tek başına hastalık değildir. Temporal lob nöbetler, beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetler olarak açıklanmaktadır. Temporal loblar; duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidir.

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Temporal lobdan kaynaklanan basit parsiyel nöbetlerde çok çeşitli belirtiler görülebilir. Sık rastlanan belirtiler ani korku, daha önce olmuş bir olayı olmamış gibi veya olmamış bir olayı olmuş gibi hissetme, daha önce tanımadıklarını tanırmış gibi, tanıdıklarını tanımazmış gibi hissetme, hoş olmayan kokular, baş dönmesi, uğultulu sesler, tadlar ve mideden yukarı doğru yükselen tarifi güç bir his olabilir. Bu belirtiler aura olarak adlandırılır ve eğer bunu izleyen büyük nöbet (sekonder jeneralize tonik klonik nöbet) oluyorsa, kişiyi tedbir almak için uyaran bir ön belirti olarak kişiyi büyük nöbet için tedbir olamayı uyaran bir ön belirti olması yönünden faydalı olur.

#Yavuz Yılmaz