EDISYON:

11 ülkede daha oy verme başladı

04:0030/04/2023, Pazar
G: 30/04/2023, Pazar
Yeni Şafak
Seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye dışında en çok seçmenin bulunduğu Almanya’da 16 kentte seçmenler sandığa koştu. Seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. YSK verilerine göre Almanya’da 1 milyon 501 bin 152 seçmen var.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi için bazı ülkelerde oy verme işlemleri dün başladı. ABD, Rusya, İngiltere, İskoçya, Yunanistan, Belçika, Kanada, Norveç, İsviçre, Avustralya ve Hollanda’da başlayan oy verme işlemlerine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

ABD’DE 6 KENTTE SANDIK KURULDU

ABD’deki seçmenler, 29 Nisan-7 Mayıs’ta Washington Büyükelçiliği’nin yanı sıra New York, Boston, Chicago, Los Angeles, Miami ve Houston Başkonsolosluklarında 09.00-21.00 saatlerinde oy kullanabilecek.

ARTMASINI BEKLİYORUZ

Yurt dışında en çok Türk seçmenin yaşadığı ülkelerden biri olan Hollanda’da da 4 kentte oy verme işlemi başladı. Ülkede yaşayan yaklaşık 286 bin seçmen, başkent Amsterdam ile Lahey, Deventer ve Eindhoven kentlerinde oy verebilecek. Oyunu kullanan Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, “Seçimlere yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın katılımı her yıl, her sefer tedricen artıyor. Bu sene de artmasını temenni ediyoruz” dedi.

7 MAYIS’A KADAR SÜRECEK

Rusya Federasyonu’nda yaşayan Türk seçmenler de başkent Moskova’daki Türk Büyükelçiliğinde oy kullanmaya başladı. Türkiye’nin St. Petersburg, Kazan ve Novorossisk başkonsolosluklarında da açılan sandıklarda vatandaşların oy verme işlemleri, 7 Mayıs akşamına kadar sürecek.



#ABD
#Rusya
#İngiltere
#İskoçya
#Kanada
#oy
#Seçmen

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.