EDISYON:

HDP sözde Ermeni soykırımını kabul edecek

Yeni Şafak
13:212/10/2015, Cuma
G: 2/10/2015, Cuma
Diğer

7 Haziran seçimlerinde 'Bizler Meclis'e sloganını kullanan HDP seçim bildirgesini açıkladı. HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ partisinin seçim vaatlerini sıralarken sözde Ermeni soykırımını da kabul edeceğini söyledi.

Ankara'da düzenlenen toplantıda HDP'nin seçim bildirgesi açıklandı. Eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından açıklanan seçim bildirgesinde sözde Ermeni soykırımını kabul etme vaadi alkış aldı.



SOYKIRIMLAR İÇİN DEVLET ADINA ÖZÜR DİLENECEK


HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, "HDP tarihte farklı halklara yapılan soykırım ve katliamlar karşısında bu halklardan devlet adına özür dilenmesi için gerekli çalışmaları yapacak" dedi. Yüksekdağ'ın bu sözlerinden sonra salondan alkış sesleri yükseldi.



"ERMENİ HALKIYLA DOSTLUK KÖPRÜLERİNİ KURACAĞIZ"


Yüksekdağ "Ermenistan üzerinde uygulanan ekonomik ambargoyu kaldırarak gerekli ekonomik, politik ve diplomatik ilişkileri geliştirecek ve ermeni halkıyla dostluk köprülerini kuracağız" dedi. Yüksekdağ ayrıca, Türkiye - Ermenistan sınırının koşulsuz olarak açılacağını açıkladı.







#hdp seçim bildirgesi
#2015 genel seçimi
#1 kasım seçimleri
#figen yüksekdağ
#sözde ermeni soykırımı
#hdp ermenistan vaadi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.