EDISYON:

Milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerekecek mi? YSK son noktayı koydu

10:2919/04/2023, Çarşamba
G: 19/04/2023, Çarşamba
Diğer
Yüksek Seçim Kurulu
Yüksek Seçim Kurulu

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimine kısa bir süre kala siyasi partiler de hazırlıklarına devam ediyor. Son günlerde milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerekecek mi? sorusu tartışılıyordu. Yüksek Seçim Kurulu tartışmaya son noktayı koydu. YSK, milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığına karar verdi.

Muhalefet partileri milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerektiğini, istifa etmemeleri halinde adaylıklarının kabul edilmemesi yönünde Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.


YSK kararı verdi

Başvuruyu inceleyen YSK, muhalefetin itirazını reddedetti. Kararda, bakanların atanma usullerinin farklı olması ve Meclis’te yemin etmeleri nedeniyle kamu görevlisi sayılamayacakları vurgulandı.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanı sıra kabinede yer alan 16 bakan AK Parti listelerinden milletvekili adayı olmuştu.





#YSK
#bakan
#seçim
#14 Mayıs

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.