Kaşıkçı’nın çalıştığı Washington Post haberinde, "Türk yetkililer Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğünü duyurdu. Cinayet için görevlendirilmiş 15 kişilik bir ekibin bir önceki hafta İstanbul'a gönderilerek bu planlanmış eylemi hayata geçirdikleri ancak henüz somut delillere ulaşılmadı" denildi.
Haberde, konsolosluğun, Kaşıkçı’nın konsolosluk binasına girdikten sonra alıkoyulduğunu şiddetle inkar ettiği belirtildi.
İngiliz Guardian gazetesinin konuyla ilgili haberinde, "Suudi gazeteci konsoloslukta öldürüldü" denildi ve Kaşıkçı’nın İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülerek cesedinin parçalanarak oradan başka bir yere taşındığı belirtildi.
Türk yetkililerin, dört gün önce kaybolan, Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne inandıklarını ifade eden haberde, bir soruşturma başlatıldığı duyurulurken, yetkililerin elinde siyah bir arabaya odaklanan kanıt niteliğinde bir görüntü olduğu belirtildi.
BBC’nin haberinde de, 2 Ekim tarihinde boşanma evraklarını imzalamak için İstanbul'daki Suudi Arabistan konsolosluğunu ziyaret eden, Kaşıkçı’nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz’in konsolosluk önününde 11 saat Kaşıkçı’yı beklediği ve Kaşıkçı’nın öldürüldüğüne inanmadığını söylediği yer aldı.
Suudi yetkililerin, Kaşıkçı’nın konsolosluk binasında olduğunu reddettiklerini ve kendisine ulaşma çabalarının devam ettiğini duyurdukları belirtilirken, Ak Parti’den bir yetkilinin, ellerinde kanıt olduğunu ancak herhangi bir kanıtın mahkemeye sunulmadığını ifade ettiği duyuruldu.
Telegraph Gazetesinin haberinde ise, Türk polisinin, dört gündür kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldükten sonra parçalanarak binadan çıkarıldığı belirtildi.
Haberde, "Polisin ilk değerlendirmesine göre Kaşıkçı, Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürüldü. Değerlendirmeye göre Kaşıkçı binada öldürüldü ve cesedi daha sonra bina dışına taşındı" ifadesi yer aldı.
Kaşıkçı’nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz’in, Kaşıkçı'nın öldüğüne inanmadığını belirttiği sosyal medya paylaşımı yer aldı.
CNN’de yer alan haberde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bizzat konuyla ilgilendiğini söylemesi yer aldı. "Cumhurbaşkanı olarak gelişmeleri takip ediyorum" diyen Erdoğan’ın Kaşıkçı’yı uzun zamandır tanıdığı ve bir arkadaş olarak gördüğü belirtilirken, Erdoğan’ın "Konsolosluğun giriş ve çıkışını gören bütün kameralara inceleniyor, sonuçları açıklayacağız" dediği duyuruldu.
Haberde, Türk polisinin soruşturmaya devam ettiği ve Riyad’ın da konsoloslukta yapılacak araştırmalar için gerekli izinleri verdiği belirtildi ve, Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı’nın zorla alıkonduğu ya da öldürüldüğü iddialarını şiddetle inkar ettiği ve soruşturmaya yardımcı olmaya hazır olduğu açıkladığı da belirtildi.
Haberinde, Türk otoritelerinin, Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğünü açıkladıkları bilgisine yer veren The Japan Times da, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin ise, "Bu savları doğrulayacak pozisyonda değiliz; ancak, konuyu yakından izliyoruz" yolundaki sözlerini de yayınladı.