Bu kapsamda Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler yapılacak planlama ile 3 yıl sonrasına kadar hangi arazisine ne ürünü ekeceğini bilecek. Hububat, baklagil ve yağlı tohumlardan başlatılacak olan planlı üretim modelleri ülkedeki toplam üretimin yaklaşık yüzde 70'ini kapsarken diğer ürünler için de planlama en kısa süre içerisinde yapılacak ve Türkiye ürünlerde fiyat dalgalanmasının önüne geçebilecek.
Planlı üretim modelinin temelini oluşturan su bulunabilirliği için Türkiye'nin 945 su havzasına ayrı ayrı üretim deseni oluşturuldu. Havzaların su durumuna göre belirlenen ürünler çiftçilere verilecek ve çiftçiler planlı tarımın ilk adımını atmış olacak. Eylülde erişime açılacak sistem, çiftçilere büyük kolaylıklar sağlayacak.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.