Gençlik ve Spor Bakanlığı kariyer ve motivasyon kampları başlıyor

10:419/10/2024, Wednesday
Yeni Şafak
GSB kariyer ve motivasyon kamp tarihleri
GSB kariyer ve motivasyon kamp tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtlarında kalan öğrencilere yönelik kariyer ve motivasyon kamplarının düzenleneceğini duyurdu. 19 Ekim-8 Aralık tarihleri arasında başlayacak olan kariyer ve motivasyon kampı, gençlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenecek. Peki GSB kariyer ve motivasyon kamp başvuru şartları neler, GSB kariyer kampları nerede, hangi illerde gerçekleştirilecek?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik kariyer ve motivasyon kamplarının gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi.

GSB kariyer ve motivasyon kampları ne zaman başlıyor?

Bakan Osman Aşkın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "GSB yurtlarımızda kariyer ve motivasyon kampları başlıyor. 19 Ekim-8 Aralık tarihleri arasında, potansiyelinizi keşfetmeniz ve kendinizi geliştirmeniz için kariyer planlamadan kişisel gelişime pek çok alanda hizmet verecek atölyelerimiz ile sizlerle olacağız" ifadelerini kullandı.

GSB kariyer ve motivasyon kampları hangi illerde olacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından GSB yurtlarında konaklayan gençlerin kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenecek kamplar; Antalya, Aydın, Bursa, Kastamonu, Kırşehir, Mersin, Manisa, Osmaniye ve Rize illerinde gerçekleştirilecek.

Kariyer ve motivasyon kamplarıyla gençlerin sadece mesleki gelişimlerine değil, aynı zamanda kişisel ve sosyal becerilerine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Her kamp döneminde düzenlenecek atölye çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle gençler, kendilerini daha iyi tanıma ve kariyer hedeflerini belirleme fırsatına sahip olacak.

GSB kariyer ve motivasyon kampı katılım şartları neler?

Kamplara, belirlenen illerdeki GSB yurtlarında kalan 18-28 yaş aralığındaki gençler başvurabilecek. Başvuru kontenjanının aşılması durumunda, öncelik üniversite birinci sınıf öğrencilerine verilecek. Katılımcıların seyahat ve kamp yapmaya engel teşkil eden sağlık sorunlarının bulunmaması gerekiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kariyer ve motivasyon kamp başvurusu nereden yapılacak?

Başvurular, ilgili illerdeki Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ve GSB yurtları aracılığıyla alınacak.



#GSB
#kariyer ve motivasyon kampı
#Gençlik ve Spor Bakanlığı