FETÖ'nün finans yapılanmasına operasyon: HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk'un da yer aldığı 22 kişi tutuklandı

17:2918/07/2025, Cuma
G: 18/07/2025, Cuma
Yeni Şafak
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk tutuklandı
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 22’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında, HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk da bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 22’si tutuklandı. Tutuklananlar arasında, HAKMAR ve TATBAK market zincirlerinin sahibi iş insanı Zeki Doruk da yer aldı.



Zeki Doruk'un da aralarında olduğu 22 kişi tutuklandı


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, şüphelilerin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Zanlılardan 22’si tutuklama, 1 kişi ise adli kontrol talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edilmişti. Mahkeme, 22 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.


Şüphelilerden 2’sinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı, 1 kişinin ise özel ailevi durumu göz önünde bulundurularak emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi.


Operasyon


MİT, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesince FETÖ'nün güncel finans yapılanmasına yönelik yürütülen çalışma sonucunda İstanbul merkezli Ankara, Sakarya, Osmaniye, Bayburt, Giresun, Malatya, Yalova ve Bolu'da 15 Temmuz'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında HAKMAR ve TATBAK zincir marketlerinin sahibi Zeki Doruk ve polis memurluğundan ihraç edilen Cengiz Güneş'in de bulunduğu 26 şüpheli gözaltına alınmıştı.



İstanbul merkezli yaklaşık 800 şubesi bulunan zincir marketlerin sahibi olan ve evindeki aramalarda terör örgütüyle bağlantılı materyaller ele geçirilen Zeki Doruk'un, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki örgüt mensuplarına düzenli para transfer ettiği, kaynak olarak da HAKMAR Şirketler Grubunun kullanıldığı belirlenmişti.


Hakkında çok sayıda ihbar bulunan Zeki Doruk'un "kurban bağışı, hac parası ve Zaman gazetesine üyelik" gerekçeleriyle FETÖ'ye yardım topladığı, özellikle FETÖ üyeliğinden kaydı olan ve terör örgütüne sempati beslemeye devam eden kişileri zincir marketlerinde çalıştırdığı tespit edilmişti.


HAKMAR'ın İstanbul'un Sancaktepe ilçesindeki genel müdürlük binasında örgütsel teamüle uygun şekilde iç içe geçmiş çok sayıda şifreli kapı bulunduğu, güvenliğin üst düzey olduğu, mezkur mekanlarda örgütsel toplantılar yapıldığı, örgütsel para transferinde Doruk'un kendisine bağlı HAKMAR ve TATBAK şirketlerini kullandığı anlaşılmıştı.


Şüpheli Cengiz Güneş'in ise FETÖ'nün mahrem yapılarında yer alan ve ihraç olmuş kişiler ile onların yakın akrabalarına nakdi yardımlar ilettiği belirlenmişti.


Soruşturma kapsamında HAKMAR ve TATBAK'a kayyum atanmıştı.



Mal varlığını FETÖ'ye bırakmış


Zeki Doruk'un, gözaltına alındığı sırada evinde şifresini bilinçli olarak yanlış söyleyerek kilitlenmesine neden olduğu kasası açıldı. Kasadan çok sayıda ziynet eşyası ile vasiyetname ve bir de dua çıktı. Zeki Doruk'un kendi el yazısı ile kaleme aldığı vasiyetnamesinde tüm mal varlığını FETÖ'ye bıraktığı yer aldı. Vasiyetnamede HAKMAR ve TATBAK ile diğer bütün şirketlerinin zekatlarının da 'hizmet hareketi' adı altında FETÖ'ye verilmesi yer adı. Duanın ise örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kendi el yazısı ile yazdığı ve mahrem yapılanmasında bulunan kişilere özel olarak verdiği 'tılsım' duası olduğu anlaşıldı. ''Beni Gülen yükseltti, servetim feda olsun'' diyen Doruk'un, Gülen'den aldığı 'tılsım' duasını vasiyetnamesi ile birlikte evindeki kasada sakladığı belirlendi.




#HAKMAR
#zeki doruk
#FETÖ