
"Suç işlemek amacıyla örgüte üye olma ve rüşvet almak" suçlamasıyla tutuklanan Kabadayı hakkında yürütülen adli süreç devam ederken, İçişleri Bakanlığı Anayasa ve Belediye Kanunu hükümlerine dayanarak geçici uzaklaştırma kararı aldı.
İstanbul Şile Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında tutuklanan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırıldı.
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma ve Rüşvet Almak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 14.07.2025 tarih ve 2025/824 sorgu sayılı kararı ile tutuklanması üzerine, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI KABADAYI'NIN DA ARASINDA BULUNDUĞU 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
İstanbul Şile Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve usulsüzlük soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Avukatın da aralarında bulunduğu bazı belediye görevlilerinin, yapı ruhsatı süreçlerinde “başkanın ricası” gibi ifadelerle vatandaşlardan planlı şekilde rüşvet talep ettiği tespit edilirken gözaltındaki Başkan Özgür Kabadayı dahil 6 şüpheli İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Hakimlik sorguları tamamlanan şüphelilerden Başkan Özgür Kabadayı “Rüşvet almak” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçundan tutuklanırken diğer 4 şüpheli ise “Rüşvet almak” ve “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan tutuklandı.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Şile Belediye Başkanı Ö.K. ise ifadesinde, göreve başladığında bazı yetkilerini yardımcılarına devrettiğini, iddia edilen usulsüzlüklerden haberdar olmadığını ve rüşvet süreçlerinde "başkan" olarak geçen ismin kendisi değil, yardımcısı T.T.Ö. olduğunu öne sürdü.
İstanbul Anadolu Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan sevk yazısında, belediyeye ait ruhsat işlemlerinin hızlandırılması ve çözülmesi karşılığında müteahhitlerden ve vatandaşlardan 15 bin ile 50 bin Euro arasında değişen tutarlarda rüşvet alındığı belirtildi.