
Milaslı muhtarlar ile Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ), Ankara'da yaptıkları basın açıklamaları ile yeni Maden Yasası'na destek verdi. "Yasa kapsamında taşınacak ağaçların takipçisi bizzat biz olacağız." diyen Karacaağaç Muhtarı Dursun Uysal, "Kimse bizim adımıza konuşmasın. Bu toprakların geleceğiyle ilgili karar alınacaksa, bu karar köylünün de sözüyle, rızasıyla alınacak." dedi. TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise "Bu süreçte ne bir ağacın, ne bir dalın ne de bir köylünün zarar görmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Tüm sürecin takipçisi olacağız"
Yeni yasayla taşınacak her zeytin ağacının da takipçisi olacaklarını vurgulayan Uysal, "Yasa kapsamında taşınacak ağaçların takipçisi bizzat biz olacağız. Ağaçlar nereden nereye götürülecek? Gittiği yerde bakılacak mı? Hangi şartlarda taşınacak? Bunların hepsinin takipçisi de biz olacağız. Bugün burada olmamızın nedeni işte bu. Kimse bizim adımıza konuşmasın. Bu toprakların geleceğiyle ilgili karar alınacaksa, bu karar köylünün de sözüyle, rızasıyla alınacak. Biz burada sadece kendimiz için değil, tüm köylerimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için varız. Maden Yasası'nın bu topraklarda emeğimizi ve doğamızı birlikte koruyacak şekilde uygulanmasını istiyoruz. Yeter ki iş düzgün yapılsın, doğaya saygı duyulsun, köylünün hakkı yenmesin" açıklamasında bulundu.

"Alın terine sahip çıkacağız"
TES-İŞ Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise yaptığı açıklamada, "Bugün burada ülkemizin enerjisini üreten, bölgesine istihdam sağlayan, doğasıyla birlikte var olan bir emeğin sesi olmak için toplandık. Mecliste görüşülecek yasa teklifine desteğimizi ifade etmek, işçimizin, köylümüzün ve memleketimizin geleceğini konuşmak için buradayız" şeklinde konuştu.
Erçelik, Milas, Yatağan ve çevresinin madenin, zeytinin, emeğin, üretimin ve alın terinin toprağı olduğunu ifade ederek, "Bugün bölgede faaliyet gösteren 3 büyük santralimizde 4 bin 500 emekçimiz çalışıyor. Bu sadece bir iş değil, bir yaşam meselesi. Biz bu alın terine bugüne kadar nasıl sahip çıktıysak, bundan sonra da aynı sorumlulukla sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
"Ne bir ağacın, ne bir dalın ne de bir köylünün zarar görmesine izin vermeyeceğiz"
‘Zeytinliklerin hepsi maden sahası olacak', ‘Köylüler sürgüne gidecek' gibi son dönemde ortaya atılan söylemlerin gerçeklikten uzak olduğunun altını çizen Erçelik, "Bu süreçte ne bir ağacın, ne bir dalın ne de bir köylünün zarar görmesine izin vermeyeceğiz. ‘Hüsamlar Yeniden' gibi projelerle doğayı onaran, zeytinliği yaşatan adımlar halihazırda atıldı, atılmaya da devam edecek. Merak edenler, yerinde görmek isteyenler; herkese kapımız açıktır" ifadelerini kullandı.
Muhtarlar ve sendika temsilcileri, maden ve zeytinliklerin bahsi geçen bölgede birlikte var olduğunu hatırlatarak, Milas'ın, Yatağan'ın ve Muğla'nın geleceği için birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.



