Çin Hacılara takip cihazı taktı

Yeni Şafak
Haber Merkezi
12:042/08/2018, Perşembe
G: 2/08/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Uygur Müslümanlarına uygulanan baskı ve zulüm politikasına bir yenisi daha eklendi
Uygur Müslümanlarına uygulanan baskı ve zulüm politikasına bir yenisi daha eklendi

Çin hükümeti’nin Çin’deki Müslümanlara yönelik zulüm ve baskıcı politikalara her gün bir yenisi ekleniyor .Çin Müslümanlarının kutsal Hac görevlerini yerine getirmek için gittikleri Mekke’ye gitmeden önce kıyafetlerine elektronik takip cihazı taktıkları ortaya çıktı.

Çin İslam Birliği Derneği’nin açıklamalarına göre Mekke’ye giden Müslümanların ‘güvenlik gerekçesiyle’ takip cihazı takmaları Çin hükümeti tarafından zorunlu hale getirilmiş. Çin İslam Birliği Derneği’nin geçtiğimiz hafta yayınladığı fotoğraflarda, Suudi Arabistan’a giden hacıların zorla GPS takip cihazı taktığı ortaya çıktı.

'Yolcuların kendi güvenlikleri gereği'

The Wall Stret Journal’ın haberine göre Pekin yetkilileri bu eylemin sebebini ‘yolcuların kendi güvenlikleri gereği’ olarak açıkladı. Hacıların kişisel bilgilerinin de bulunduğu cihazlar, yurtdışına çıktıkları an bulunduğu konumu kayıt altına alıyor ve bilgilerin karşı tarafla paylaşılmasını sağlıyor.

  • Haberde Çin hükümetinin Müslümanlara yönelik bu zulüm kararı ‘
    Müslümanların tehlikeli olabileceğini düşündükleri için bir suçlu gibi izlenmeleri gerektiği
    ’ gerekçesiyle alınmış.

Bunun yanında takip cihazlarının takılmasına gerekçe olarak hükümetinin Çin Müslümanlarının kaybolma ihtimallerinin olduğu ve ülkedeki azınlık etnik grup olan Müslümanlara yönelik hassas tavrı olduğu da yorumlar arasında.

2001 yılından beri uygulanılan Çin’in Müslümanlara yönelik işgali hala devam etmektedir. Uygur Müslümanlarının çocuklarını ailelerinden alarak Çin’in iç bölgelerindeki yatılı okula götürüp ‘Gen temizliği’ projeleri yapan hükümet, Doğu Türkistan’daki bütün okullarda Uygurca yasaklandı.

#Çin
#Uygur Müslümanları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.