logo
EDISYON:

Kendini 'Amerikan askeri' olarak tanıtan kadın tarafından 24 bin TL dolandırıldı

15:1524/09/2024, Salı
IHA

Hatay'da yaşayan özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner, sosyal medyadan tanıştığı ve kendini 'Amerikan askeri' olarak tanıtan Maria Miles isimli kadın tarafından 24 bin 321 TL dolandırıldı.

Sahte isimle sosyal medya üzerinden dolandırılan 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner, yaşadıklarını anlattı. Sahte hesapla mesajlaşmaya başlama sürecinden bahseden Hilal Hüner, "Maria Miles adında biri bana tanışmak için Instagram'dan mesaj attı. Yemen'de olduğunu ve askeri barış gücü ekibinde olduğunu söyledi. Orada büyük bir ganimet ele geçirdiğini ve bu ganimetleri kargo aracıyla ülke dışına çıkarmak istediğini söyledi. 700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye'ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi. Benden çok hoşlanmış. Fotoğraflarımı görüp çok hoşlanmış. Bu tür işlere inanmam ama bağlandım ve mağdur durumdayım" dedi.

Parayı erkek hesabına gönderdi

Gönderilen Mehmet K. isimli erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Hilal Hüner, "Aşk yok. Bir türlü aşık olamadım. Bana durmadan mesaj atarak kargo ücretini atmamı istedi. Ben de kargo için 24 bin 321 TL ödeme yaptım. Sonra dolandırıldığımı hissettim. Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın ve mağdur olmasın.

#Hatay
#dolandırıcılık
#sosyal medya
#Online Dolandırıcılık

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.