Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; proje kapsamında, Konya 3. Ana Jet Üssü'nde konuşlu HİK Sistemin idamesi için sahada verilen desteğin yanında, uçakların depo seviyesi bakımları Türk Hava Yolları'nın bir iştiraki olan THY Teknik A.Ş.'nin Esenboğa Havalimanı tesislerinde gerçekleştirilecek.
Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; şunları kaydetti:
THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'mız evnanterinde bulunan 4 Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağının üs bakımlarını ilk olarak 2015 yılında gerçekleştirmiştik. HİK uçaklarımızın sürekli lojistik desteğinin de Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. tarafından sağlanacak olması bizler için bambaşka bir gurur kaynağı olmakla birlikte, bu hizmeti ileride üretilecek proje ve stratejilerin öncüsü olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.
HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar ise, "HİK Sistemi geliştirme sürecinde görev sistemleri yazılım ve donanımları konusunda bilgi ve tecrübenin oluşturulduğu yer olan HAVELSAN, HİK Görev Sistemlerinin ve Yer Sistemlerinin donanım ve yazılımlarının bakım, idame ve iyileştirme faaliyetlerinde görev alacak" diye konuştu.
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, HİK sistemine yönelik Barış Kartalı Projesi'nin içerisinde en başından itibaren kritik misyonlar yerine getiren TUSAŞ'ın rolü hakkında, şunları anlattı:
Boeing Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçakları Program Direktörü Binoy Varughese, imzalanan lojistik destek sözleşmesiyle birlikte Türkiye ile Boeing arasındaki işbirliğinin büyümesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Varughese, "Boeing olarak Türk Hava Kuvvetleri'nin Barış Kartalı HİK Uçaklarını desteklemekten gurur duyuyoruz ve bu kapsamda THY Teknik ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz" dedi.